Primeur Geerland Kudelstaart met buurtproject energiebesparing

“Je eigen woning energie zuiniger maken is al slim, dat samen te doen met de hele buurt is nog veel slimmer.” Dat was de boodschap die een aantal bewoners van de Kudelstaartse straat Geerland hadden aan hun buurtgenoten. Met als resultaat dat deze straat als eerste ging voor een gezamenlijk energiebesparend en kostenbesparend project.

Woensdagmiddag (20 Augustus 2014) was de start van dit buurtproject met de naam ‘Geerland Groen’. Het werd een gezellig samenzijn met een drankje waarbij de bedrijven die het werk gaan uitvoeren werden voorgesteld aan de bewoners.

Wethouder Jop Kluis van duurzaamheid was namens de gemeente Aalsmeer  aanwezig en mocht het officiële bord onthullen dat tijdens de werkzaamheden, die zo’n vijf tot zes weken gaan duren, in de straat blijft staan.

De werkzaamheden die aan de woningen verricht gaan worden  variëren van dak- en vloerisolatie, enkel glas vervangen door dubbel glas en de goten vervangen tot het wegwerken van wateroverlast in de kruipruimte en meer.

Elkro B.V. zal zich richten op de wateroverlast in de kruipruimte onder de woningen. De oude drainagebuis wordt verwijderd en vervangen voor nieuwe kokos drainagebuis. Deze wordt per woning op diepte ingegraven en in een grindbed gelegd. Het drainerende effect is op deze manier perfect.

Wij voelen ons vereerd dat stichting Sienergie heeft gekozen om de samenwerking met Elkro B.V. aan te gaan. Zoals u van ons gewend bent doen wij ons uiterste best om ook dit project tot een goed en succesvol einde te brengen!